Προς γονείς / κηδεμόνες για ηλεκτρονικές εγγραφές 2024-25

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως κάθε χρόνο, η εγγραφή των μαθητών στην επόμενη τάξη γίνεται ηλεκτρονικά. Πριν από την υποβολή της αίτησης (που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες) πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία, με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας και την αποφυγή της δικής σας ταλαιπωρίας.

Σας επισυνάπτουμε δύο υπεύθυνες δηλώσεις (Υ.Δ.). Η υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα πρέπει να συμπληρωθεί από τον κηδεμόνα που θα κάνει αργότερα την ηλεκτρονική εγγραφή με τους δικούς του κωδικούς taxisnet. Η υπεύθυνη δήλωση έτερου κηδεμόνα πρέπει να συμπληρωθεί από τον δεύτερο κηδεμόνα, εφόσον υπάρχει.

Στη συνέχεια, και οι δύο Υ.Δ. θα επιστραφούν στο σχολείο έως τη Δευτέρα 22-04-2024είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω gov.gr.

1ος τρόπος (με γνήσιο υπογραφής): Τυπώνετε τις υπεύθυνες δηλώσεις και αφού τις συμπληρώσετε (μία για κάθε γονέα- κηδεμόνα), υπογράφετε με βεβαίωση γνήσιου της υπογραφής από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή από τα Κ.Ε.Π., εκτός από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έπειτα, τις προσκομίζετε στο σχολείο.

2ος τρόπος (μέσω gov.gr): Mε τους κωδικούς του taxisnet, καθένας από τους δύο γονείς/κηδεμόνες μπαίνει στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses, αντιγράφει το κείμενο της αντίστοιχης υπεύθυνης δήλωσης και αφού ολοκληρωθεί η ψηφιακή υπογραφή της δήλωσης, την αποστέλλει στο mail του σχολείου mail@2lyk-rodou.dod.sch.gr.

Προσοχή! Και στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Η Διευθύντρια, 

Πέτρου Αργυρούλα

Επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.