Αποτελέσματα 80ου Παν. Μαθ. Διαγωνισμού "Ο Θαλής"

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της Β' τάξης του σχολείου μας Τσίγκο Μάριο-Παναγιώτη για την επιτυχία του στον 80ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στα Μαθηματικά "Ο Θαλής" και την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

palia poliΤο 2ο ΓΕΛ Ρόδου πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Παλιά Πόλη της Ρόδου κατόπιν συνεννόησης με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην Αγία Αικατερίνη και στην Παναγιά του Κάστρου.

Πέρα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Γραφείο Μεσαιωνικής Πόλης που μας παρείχαν την άδεια, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον κύριο Ευαγγελινίδη Ευστάθιο, αρχαιολόγο - ιστορικό τέχνης, καθώς και την καθηγήτρια του σχολείου μας κυρία Χαραλάμπη Δανάη για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Το 2ο ΓΕΛ Ρόδου στο Erasmus+

promo image erasmus plusΤο 2ο Λύκειο, εγκαινιάζοντας την παρουσία του στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ συμμετέχει στο πρόγραμμα "History and its effects on today's youth" για τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021. Το σχολείο συνεργάζεται με τέσσερα ακόμη σχολεία από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες (Κροατία - Νορβηγία - Κύπρος - Ισπανία).

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξουμε διδακτικές μεθόδους και διδακτικά εργαλεία κυρίως στα μαθήματα της Ιστορίας και της Κοινωνιολογίας, τα οποία προωθούν τη βαθύτερη κατανόηση της Ευρώπης του σήμερα και την ενεργοποίηση της δημοκρατικής συνείδησης και της υπευθυνότητας του πολίτη.

erasmus logoΣτο πλαίσιο του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας η πρώτη συνάντηση εργασίας. Κατά τη διάρκειά της, εκπαιδευτικοί από τις συμμετέχουσες χώρες επιμορφώθηκαν θεωρητικά και βιωματικά από τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου στο Ζάγκρεμπ με σκοπό την απόκτηση σχετικών γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, την ανταλλαγή εμπειριών, την επαφή τους με πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο στη Νορβηγία.

IMG 1031IMG 1033

Euroscola 2019 - Διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ρόδου

«Διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ρόδου – Καζούλλειο»

euroscola bannerΣημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής Κόνσολας Ι. Νικίας του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου. Το σχολείο εκπροσωπείται για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το πρόγραμμα EUROSCOLA.

Περισσότερα: Euroscola 2019 - Διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ρόδου

Πολυτεχνείο 1973, 46 χρόνια μετά

politexneio1Όπως κάθε χρόνο, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 το 2ο ΓΕΛ Ρόδου "Καζούλλειο" τίμησε τον αγώνα των φοιτητών, των νεολαίων και των εργαζόμενων ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών διεκδικώντας ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία, παιδεία. Το αποκορύφωμα του αγώνα ήταν η εξέγερση του Πολυτεχνείου με κεντρικό σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία".

Περισσότερα: Πολυτεχνείο 1973, 46 χρόνια μετά

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου κου Αντώνη Αγγελή για συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Μαθητές του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τον κο Αλεξανδρόπουλο Τριαντάφυλλο, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΔΚΒΡ την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου όπου και παρακολούθησαν πρόγραμμα της βιβλιοθήκης για την επέτειο του "ΟΧΙ" με υλικό από τη συλλογή της.

Παραμύθι - Παραμυθία, το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη

Το 2ο Λύκειο Ρόδου συμμετείχε στο πρόγραμμα "Παραμύθι - Παραμυθία, το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη", που διοργανώθηκε από την κα Καλαούζη Κωνσταντίνα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Νοτίου Αιγαίου. Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στον κινηματογράφο "ΠΑΛΛΑΣ", το σχολείο μας παρουσίασε τα παραμύθια:

  • "Ο μαγικός καταρράκτης", της μαθήτριας Αλεξάδρας Ντιμίτροβα του τμήματος Β4 και
  • "Βοήθεια στο περιβάλλον", της μαθήτριας Ειρήνης Παυλάτου του τμήματος Β4

Περισσότερα: Παραμύθι - Παραμυθία, το παραμύθι στην εκπαιδευτική πράξη

Εκπαιδευτική επίσκεψη - πρόγραμμα Erasmus plus

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τενερίφη από 25/2/2019 έως 4/3/2019. Έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί από διάφορα σχολεία της Ελλάδας καθώς και ο Προϊστάμενος Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου κος Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, ενώ το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την κα Ευαγγελία Σταματάρου. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν παρακολούθησαν εκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις και δειγματικές διδασκαλίες των συναδέλφων του σχολείου φιλοξενίας.

 

Ενημέρωση για τον ιο HIV

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει το σχολείο μας, έγινε την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 12:00 ενημέρωση στους μαθητές της Β' Λυκείου για τον ιό HIV από την Δρ. Αγγελίδου Ειρήνη.

Εκδήλωση για Κυκλοφοριακή Αγωγή - 21 Φεβ 2019

Το 2ο Λύκειο Ρόδου "Καζούλλειο", ένα σχολείο ευαισθητοποιημένο στις ανάγκες και τα προβλήματα των καιρών και της κοινωνίας και στα πλαίσια του μαθήματος "Ερευνητική Εργασία-project" και θέμα "Με οδηγό τον ΚΟΚ, την ευθύνη και τον σεβασμό στη ζωή, τον εαυτό μου και τους άλλους, κυκλοφορώ σωστά και με ασφάλεια στους δρόμους", συνεχίζει και φέτος την συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς και εθελοντικές, μη κερδοσκοπικές ομάδες, το έργο των οποίων άπτεται της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής. Στόχος του η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών του αλλά και του κοινωνικού συνόλου πάνω σε θέματα πρόληψης και αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων. Για τον σκοπό αυτό ευχαριστεί θερμά και δημόσια:

Περισσότερα: Εκδήλωση για Κυκλοφοριακή Αγωγή - 21 Φεβ 2019

Εκδήλωση "Λόγος - Αντίλογος"

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προάγουν τις ανθρώπινες σχέσεις;

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο του νησιού μας, από μαθητές όλων των τάξεων του 2ου ΓΕ.Λ. Ρόδου «Καζουλλείου», αγώνας επιχειρηματολογίας, με θέμα: «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προάγουν τις ανθρώπινες σχέσεις;»

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, προσηλωμένοι σταθερά στην ιδέα ενός εξωστρεφούς σχολείου, ανοικτού στην κοινωνία, το οποίο συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών αυριανών πολιτών, αποφάσισαν, να προχωρήσουν στη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Συνδιοργανωτές – συνοδοιπόροι αυτής της διοργάνωσης ήταν: Η Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου μέσω του ΚΕΚ Γεννηματάς, ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τους οποίους η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ευχαριστούν θερμά. Ευχαριστούν επίσης την εταιρεία marketing Hihglight Ο.Ε για την επιμέλεια της διοργάνωσης και το Ραδιόφωνο Λυχνάρι για την επικοινωνία.

Περισσότερα: Εκδήλωση "Λόγος - Αντίλογος"