ΤΟ ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ ΣΤΟ "ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ"

Με αφορμή την κυριακάτικη συγκέντρωση της 5ης Νοέμβριου 2017, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Ρόδου ‘’ Καζουλλειο’’, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλοντας να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της διοργάνωσης, συμμετέχουν στη δράση ‘’η Ρόδος για την ζωή’’. Η πλειοψηφία των μαθητών του σχολειού, διακατεχομένη από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς αισιοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του Παθολογοανατόμου τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου <<Ανδρέας Παπανδρέου>>, που είναι ο απώτερος στόχος του φετινού φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου. Επίσης, η φετινή εκδήλωση έχει ως αντικείμενο την προσπάθεια ανάδειξης της άξιας για έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου. Αισιοδοξούμε, ότι αυτή η εθελοντική δράση, εκτός των προαναφερθέντων, θα δώσει ηθική χαρά σε συμμετέχοντες και θεατές και ακόμη, θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερες συμμέτοχες στην επομένη διοργάνωση. Τέλος , δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο εθελοντισμός λειτούργει, άλλωστε,ως ιδανικό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές,καθώς αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής και του ενδιαφέροντος.Επιτρέπει μαλιστα,κυριως στους νέους να αντιληφτούν πως η δική τους δράση και η συνδρομή των συμπολιτών τους είναι αναγκαία για την αφύπνιση του συλλογιστικού πνεύματος και την ανάπτυξη του ‘’εμείς’’ έναντι του ‘’εγώ’’.

 

 για τη ζωή

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Ρόδου και του 2ου ΓΕΛ Ρόδου «Καζούλλειο», σας προσκαλούν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του 2ου ΓΕΛ Ρόδου, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ.

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

     Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 2ου Λυκείου Ρόδου ? Καζούλλειου συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του σχολείου για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το 2ο Λύκειο Ρόδου ? Καζούλλειο, κατόρθωσε-και φέτος- να επιδείξει υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις και ειδικά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο παραδοσιακά οι βαθμολογίες κυμαίνονται πανελληνίως σε χαμηλά επίπεδα. Για εμάς, τους εκπαιδευτικούς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από τα ικανοποιημένα πρόσωπα των μαθητών μας, οι οποίοι είδαν τις κοπιώδεις προσπάθειές τους να ευοδώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η επιτυχία αυτών των παιδιών, των αυριανών επιστημόνων και επαγγελματιών, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον μας, ως κοινωνία, με αυξημένη αισιοδοξία. Σημαντικός αριθμός μαθητών συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία, η οποία και τους επιτρέπει (σε αναμονή των βάσεων εισαγωγής) να εισαχθούν στις Σχολές προτίμησης τους. Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε τιμή και υπερηφάνεια για αυτή τους την επιτυχία. Πολλά συγχαρητήρια πρέπει να αποδοθούν και στους γονείς των μαθητών, οι οποίοι, σε κάθε βήμα του πολύχρονου κι επίπονου αγώνα τους, στάθηκαν άοκνοι συμπαραστάτες.

    Ασφαλώς, ένα ατυχές αποτέλεσμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με απογοήτευση και πικρία. Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες δρομολόγησης και καταξίωσης, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά, επ? ουδενί δεν εξαντλούνται. Το σημαντικό είναι τα παιδιά και οι γονείς τους να επανεκκινήσουν τις προσπάθειες με αυτοπεποίθηση, οργάνωση και όραμα. Όλοι εμείς, στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια.

Καζούλλειο Λύκειο ? παράδοση αριστείας.

 

ΜΟΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2016 2017